Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προειδοποιώντας για καταιγίδες, χαλάζι και ισχυρούς ανέμους.

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από το πρωί της Τετάρτης και από τα βορειοδυτικά της χώρας, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), σήμερα, Τρίτη.

Από αύριο, Τετάρτη, αναμένονται ισχυρές καταιγίδες που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα από ισχυρούς ανέμους.

Πού θα εκδηλωθούν τα καιρικά φαινόμενα

Την Τετάρτη, τα έντονα φαινόμενα θα εκδηλωθούν από το πρωί στα νησιά του Ιονίου και βαθμιαία στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Μακεδονία και από το μεσημέρι στην κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλία.

Το βράδυ της Τετάρτης, τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην κεντρική Μακεδονία. Στις υπόλοιπες περιοχές πρόσκαιρα θα εξασθενήσουν.

Την Πέμπτη, και κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα, τα φαινόμενα θα πλήξουν τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα.

Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί μέχρι το απόγευμα της Κυριακής

Η κακοκαιρία αναμένεται, μάλιστα, να συνεχιστεί μέχρι το απόγευμα της Κυριακής.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα διαθέσιμα στοιχεία που επικαλείται η ΕΜΥ, κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες θα εκδηλώνονται κατά διαστήματα μέχρι και το απόγευμα της Κυριακής, κυρίως στην ανατολική ηπειρωτική χώρα και τις Σποράδες.