Fair Notice – Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος της ιστοσελίδας μας http://www.starvoice.gr απαγορεύουμε ρητώς από 2/4/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων μου από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.


Στο άρθρο του site the telegraph με τίτλο Γιατί έχουμε τόσους νεκρούς από κοροναϊό στην Ιταλία; (Why have so many coronavirus patients died in Italy?) της 23ης Μαρτίου, μεταξύ των άλλων διαβάζουμε την θέση ενός από τους πιο επιφανείς επιστήμονες της ιατρικής στην Ιταλία, του καθηγητή Walter Ricciardi.

Ο καθηγητής Walter Ricciardi, που είναι ένας από τους επιφανείς επιστήμονες του ιταλικού συστήματος υγείας με τεράστια εμπειρία στη διαχείριση κρίσεων και ο επιστημονικός σύμβουλος του Ιταλού υπουργού υγείας, εκφράζει αμφιβολίες σχετικά με τον τρόπο καταμέτρησης θανάτων οι οποίοι αποδίδονται στον Covid-19:

Η Ιταλία είναι η δεύτερη στο κόσμο με τον πιο γερασμένο πληθυσμό. Ο Μέσος όρος ηλικίας είναι τα 67 ενώ το αντίστοιχο στην Κίνα είναι τα 46.

«Εμφανιζόμαστε πολύ «γενναιόδωροι» στο να χαρακτηρίζουμε έναν νεκρό ως θύμα του κοροναϊού. Υπάρχουν ασθενείς που πεθαίνουν ΜΕ τον ιό αλλά όχι ΕΞΑΙΤΙΑΣ του ιού. Αυτοί λοιπόν καταγράφονται ως θύματα του ιού. Στην επανεξέταση των δεδομένων από το εθνικό ινστιτούτο υγείας μόνο το 12% των πιστοποιητικών θανάτου δείχνουν ως άμεση αιτία τον κοροναϊό

Όταν έχεις έναν ιό ο οποίος εξαπλώνεται σε ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού, είναι βέβαιο ότι αρκετοί άνθρωποι που είναι θετικοί στον ιό θα πεθάνουν από άλλες αιτίες. Ε λοιπόν ο θάνατος αυτών των ανθρώπων σε αρκετές χώρες αποδίδεται στον κοροναϊό. Ταυτόχρονα, άλλες χώρες που έχουν ξεκινήσει ευρεία tests, έχουν κατεβάσει τη θνησιμότητα του κοροναϊού σε πολύ χαμηλά επίπεδα τα οποία δεν δικαιολογούν σε καμία περίπτωση τη λήψη ακραίων και καθολικών μέτρων καραντίνας.