Με τσουχτερό κρύο πραγματοποιήθηκε ο σε πολλές περιοχές της χώρας αγιασμός των υδάτων, ενώ σε άλλες η τελετή των Θεοφανείων έχει ακυρωθεί, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που προκαλεί η κακοκαιρία και το δριμύ κρύο που την συνοδεύει.

Στην Αθήνα ο αγιασμός των υδάτων τελέστηκε στην Αδριάνειο Δεξαμενή παρουσία του Δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη.

Μετά και το νέο έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, ο δήμος Πειραιά είχε ανακοινώσει ότι λόγω κακοκαιρίας θα μετέφερε την τελετή αγιασμού των υδάτων από το κεντρικό λιμάνι στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πειραιώς αμέσως μετά την τέλεση της Θείας Λειτουργίας, παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου και προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, συμπαραστατουμένου υπό του μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ.

Ωστόσο, παρά τις δυσμενείς συνθήκες, η παράδοση τηρήθηκε κανονικά και κάποιοι τολμηροί έπεσαν στα παγωμένα νερά.

Στη Θεσσαλονίκη,παρά το χαμηλό της θερμοκρασίας που επικρατεί στην πόλη, λίγοι τολμηροί -20 τον αριθμό- βούτηξαν στα παγωμένα νερά του Θερμαϊκού μετά τη Θεία Λειτουργία για να πιάσουν τον Σταυρό διατηρώντας ζωντανό το έθιμο.

Ο αγιασμός στο λιμάνι του Ηρακλείου που ήταν προγραμματισμένος για τις 11 το πρωί μεταφέρθηκε στο Ενυδρείο Κρήτης μιάμισυ ώρα αργότερα. Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι οι εκδηλώσεις ακυρώθηκαν λόγω καιρού, υπήρξαν όχι ένας αλλά αρκετοί τολμηροί,ανάμεσά τους και μία γυναίκα, που έπεσαν στα παγωμένα νερά, κόντρα στις καιρικές συνθήκες, τους θυελλώδεις ανέμους και τις χαμηλές θερμοκρασίες.

Στα Χανιά λόγω κακοκαιρίας και υψηλού κυματισμού δεν έγινε κατάδυση στο λιμάνι, ενώ ο αγιασμός πραγματοποιήθηκε στον μητροπολιτικό των Εισοδίων της Θεοτόκου.

Στον αγιασμό των υδάτων στην Φλώρινα σημειώθηκε μάλιστα ένα απρόοπτο, που δεν είχε να κάνει με τις χαμηλές θερμοκρασίες αλλά με τη… δύναμη με την οποία ο ιερέας έριξε τον σταυρό στο νερό, με αποτέλεσμα εκείνος να χαθεί. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, ο υδράργυρος στη Φλώρινα άγγιζε σήμερα τους -3 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο αρκετοί βούτηξαν στον ποταμό για να πιάσουν τον σταυρό.

Στη Χίο, ο καθαγιασμός των υδάτων στο λιμάνι του νησιού πραγματοποιήθηκε με 10 μποφόρ άνεμο θερμοκρασία που ήταν λίγο πάνω από τους μηδέν βαθμούς Κελσίου. Ο Μητροπολίτης Χίου Μάρκος παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες, τον δυνατό βοριά των 10 μποφόρ, τα μανιασμένα κύματα προχώρησε στον καθαγιασμό των υδάτων στο Λιμάνι της Χίου. Οι τολμηροί, που αψήφησαν τις καιρικές συνθήκες ήταν μόλις 3.

Οι θυελλώδεις άνεμοι, όμως προκάλεσαν ένα απρόοπτο κατά τον αγιασμό των υδάτων και στη Σκάλα Κεφαλονιάς. Εκεί, την ώρα που ο ιερέας και οι πιστοί πλησίασαν στη φουρτουνιασμένη θάλασσα, ο αέρας έριξε τον ιερέα κάτω, στην προσπάθειά του να ρίξει τον σταυρό στο νερό. Ο ιερέας με τη βοήθεια των πιστών σηκώθηκε και έριξε τον σταυρό με τη δεύτερη προσπάθεια.Ο σταυρός ήταν δεμένος με σχοινί λόγω της κακοκαιρίας, ενώ μια γυναίκα ήταν η τολμηρή που μπήκε στο νερό και τον έπιασε.