Δυο στρώσεις μπισκότου αρωματισμένες με το πλούσιο άρωμα του καφέ αγκαλιά με αφράτη κρέμα και έτοιμη η τούρτα μας. Απλή και πάρα πολύ εύκολη, με γεύση που θα λατρέψουν μικρά και μεγάλα παιδιά. 

Υλικά
Κρέμα: 2 κούπες ζάχαρη άχνη
1 βιτάμ
2 αυγά
1 κουτί σαντιγί (διπλό)

450 γρ. μπισκότα Σαβαγιάρ

Σιρόπι: 1 ποτήρι χλιαρό νερό
9 κουταλιές σούπας ζάχαρη
5 κουταλάκια του γλυκού Espresso( όποιο στιγμιαίο καφέ θέλετε)
3  1/2 κουταλιές σούπας κακάο

Καραμέλα: 1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα αμύγδαλα ωμά

Εκτέλεση:
Χτυπάμε την σαντιγί όπως γράφει στο κουτί και τη βάζουμε στο ψυγείο. Στη συνέχεια χτυπάμε τα αυγά το βιτάμ και την άχνη ζάχαρη. Τα βάζουμε κι αυτά στο ψυγείο για περίπου μια ώρα. Μετά τα βγάζουμε και τα ανακατεύουμε όλα μαζί κρέμα και σαντιγί και τα ξαναβάζουμε στο ψυγείο για άλλη μια ώρα.
Στη συνέχεια σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τη ζάχαρη με τα αμύγδαλα (λίγο σπασμένα), και τα ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να γίνει καραμέλα. Μετά με ένα κουταλάκι την απλώνουμε λίγη-λίγη σε αλουμινόχαρτο να παγώσει.
Φτιάχνουμε το σιρόπι και το χρησιμοποιούμε για να βουτάμε τα μπισκότα.
Απλώνουμε σε δύο στρώσεις την κρέμα με τα σαβαγιάρ και στο τέλος από πάνω βάζουμε τα καραμελωμένα αμύγδαλα.
Την αφήνουμε να παγώσει όλο το βράδυ και την άλλη μέρα είναι έτοιμη να την «τσακίσουμε».
Επίσης μπορούμε μέσα στο σιρόπι μπορούμε να βάλουμε και λίγο λικέρ καφέ (Tia Maria ή Kaloua).