16ο Μυστικό Επιτυχίας

Απελευθερώστε την έμφυτη δημιουργικότητά σας

«Η φαντασία είναι πιο σημαντική από τα δεδομένα».(Άλμπερτ Αϊνστάιν)

ΝΑ ΜΕΡΙΚΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΑ ΝΕΑ. Είστε μια εν δυνάμει μεγαλοφυΐα. Είστε εξυπνότεροι από ότι έχετε ποτέ φανταστεί. Διαθέτετε μεγαλύτερη πνευματική ευφυΐα και δημιουργικές ικανότητες από ότι έχετε χρησιμοποιήσει μέχρι σήμερα.

Όπως αναπτύσσετε τους σωματικούς μύες σας γυμνάζοντας και καταπονώντας τους με την άσκηση, έτσι ακριβώς να αναπτύσσετε και τους πνευματικούς σας μυς.

ΑΣΚΗΣΗ ΔΡΑΣΗΣ

Αυτή η άσκηση θα σας βοηθήσει να αναπτύξετε τις διανοητικές σας ικανότητες και να απελευθερώσετε την έμφυτη ευφυΐα σας. Πάρτε ένα λευκό κομμάτι χαρτί και γράψτε στο πάνω μέρος του τον πιο σημαντικό σας στόχο ή το πιο πιεστικό σας πρόβλημα με την μορφή ερώτησης. Για παράδειγμα, θα μπορούσατε να γράψετε: «Πώς μπορώ να διπλασιάσω το εισόδημά μου μέσα στους επόμενους 24 με 36 μήνες;».

Τώρα πιέστε τον εαυτό σας να καταγράψει τουλάχιστον 20 διαφορετικές απαντήσεις στην ερώτηση αυτή. Επιλέξτε μία από τις απαντήσεις σας και αναλάβετε δράση αμέσως. Θα εκπλαγείτε από τα αποτελέσματα.

17ο Μυστικό Επιτυχίας

Συναναστραφείτε με τους κατάλληλους ανθρώπους

«Σήμερα είστε όπως θα είστε και μετά από πέντε χρόνια. Το μόνο που θα διαφέρει είναι οι άνθρωποι που θα έχετε γνωρίσει και τα βιβλία που έχετε διαβάσει».(Τσάρλι Τζόουνς)

ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ 85% την επιτυχίας και την ευτυχίας στη ζωή πρόκειτε να καθοριστεί από την ποιότητα των σχέσεων που θα καλλιεργήσετε στις προσωπικές και επιχειρηματικές σας δραστηριότητες. Όσο περισσότερους ανθρώπους γνωρίζετε, οι οποίοι σας γνωρίζουν και οι οποίοι έχουν σχηματίσει καλή εικόνα και γνώμη για εσάς, τόσο πιο επιτυχημένοι θα είστε και τόσο ταχύτερα θα προοδεύσετε.

ΑΣΚΗΣΗ ΔΡΑΣΗΣ

Εντοπίστε τους πιο σημαντικούς ανθρώπους στη ζωή σας, τόσο στο παρόν όσο και στο μέλλον. Τι θα μπορούσατε να κάνετε για να τους βοηθήσετε στη ζωή και στην εργασία τους, ώστε να είναι και αυτοί πρόθυμοι να σας βοηθήσουν; Εντοπίστε τους ανθρώπους που θα πρέπει οπωσδήποτε να γνωρίσετε. Τι θα μπορούσατε να κάνετε, ώστε να τους βοηθήσετε εν των προτέρων, προτού χρειαστείτε κάτι ως αντάλλαγμα; Θυμηθείτε, πρώτα σπέρνουμε και μετά θερίζουμε.

18ο Μυστικό Επιτυχίας

Διατηρήστε την υγεία σας σε άριστη κατάσταση

«Το κλειδί για την ευτυχία είναι ένα υγιές πνεύμα μέσα σε ένα υγιές σώμα». (Θεόδωρος Ρούζβελτ)

Υπάρχουν τρία κλειδιά για να ζήσετε μια μακρά και υγιή ζωή. Το πρώτο είναι το σωστό βάρος. Βάλτε στόχο σας να θέσετε το βάρος σας υπό έλεγχο και μετά να διατηρηθείτε «σε φόρμα» για όλη την υπόλοιπη ζωή σας.

  1. Υπάρχει μια συνταγή πέντε λέξεων που εγγυάται την απώλεια βάρους και τη σωματική ευεξία: « ΤΡΩΤΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΑΣΚΗΘΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ».
  2. Κατάλληλη διατροφή- σωστή διατροφή σημαίνει να τρώτε καλύτερες τροφές και σε μικρότερες ποσότητες. Να τρώτε περισσότερο  άπαχο κρέας, φρούτα και λαχανικά. Εξαφανίστε από τη ζωή σας τα γλυκά, τα αναψυκτικά, τα ζαχαρωτά και οτιδήποτε άλλο περιέχει ζάχαρη. Σταματήστε να  καταναλώνετε πολύ αλάτι, καθώς και προϊόντα που περιέχουν λευκό αλεύρι. Να τρώτε μικρότερες μερίδες τέσσερις ή πέντε φορές την ημέρα, αντί για τρία μεγάλα γεύματα. Όταν μπορέσετε να αποκτήσετε πλήρη έλεγχο στις διατροφικές σας συνήθειες, θα ανακαλύψετε ότι είναι εξίσου εύκολο να αποκτήσετε τον έλεγχο των συνηθειών σας και σε άλλους τομείς της ζωής σας.
  3. Σωστή άσκηση. Αυτή απαιτεί από σας να ασχολείστε με κάποια έντονη σωματική δραστηριότητα για περίπου 200 λεπτά την εβδομάδα ή κατά μέσο όρο 30 λεπτά την ημέρα. Ο στόχος αυτός μπορεί να επιτευχθεί εύκολα με το να κάνετε ένα ζωηρό περίπατο για 30 με 60 λεπτά, τρείς με πέντε μέρες την εβδομάδα. Αν αντιμετωπίζετε το όλο θέμα της  άσκησης σοβαρότερα, θα πρέπει να γραφτείτε σε κάποιο γυμναστήριο ή να αποκτήσετε μερικά όργανα γυμναστικής για το σπίτι σας και να ασκείστε ακόμα εντονότερα.

Το κλειδί για την άριστη σωματική υγεία και τη μακροζωία είναι να θέσετε ξεκάθαρους και συγκεκριμένους στόχους σχετικά με τα επίπεδα της υγείας και την σωματικής κατάστασης που θέλετε να πετύχετε. Θα πρέπει να καταστρώσετε ένα πλάνο δράσης και κατόπιν να το ακλουθείτε καθημερινά. Αυτή η προσήλωση στην επίτευξη του στόχου της καλής υγείας απαιτεί απόλυτη αυτοκυριαρχία, αυτοέλεγχο και αυτοπειθαρχία, αλλά η ανταμοιβή για τις προσπάθειές σας μπορεί να είναι πραγματικά εκπληκτική

19ο Μυστικό Επιτυχίας

Να είστε αποφασιστικοί και προσανατολισμένοι στη δράση

ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΕΤΕΣ των αυτοδημιούργητων εκατομμυριούχων είναι ότι συλλογίζονται προσεκτικά και κατόπιν παίρνουν γρήγορα αποφάσεις. Επιβάλλουν στον εαυτό τους να αναλάβει δράση και να εκτελέσει τις αποφάσεις που πήρε. Κινούνται γοργά και αποτιμούν ταχύτατα τα αποτελέσματα των ενεργειών τους.

ΑΣΚΗΣΗ ΔΡΑΣΗΣ

Ρωτήστε τον εαυτό σας: ποια ενέργεια, αν την έκανα αμέσως, θα μπορούσε να έχει την θετικότερη επίδραση στη ζωή μου; Όποια και αν είναι η απάντηση σε αυτό το ερώτημα, πραγματοποιήστε την!

20ο Μυστικό Επιτυχίας

Ποτέ μην επιτρέψετε στην αποτυχία να αποτελέσει επιλογή σας

Δεν υπάρχει τίποτα να φοβηθούμε. Εκτός από τον ίδιο το φόβο.

«Αν θέλεις να γίνει επιτυχημένος γρηγορότερα, θα πρέπει να διπλασιάσεις το ρυθμό των αποτυχιών σου. Η επιτυχία βρίσκεται στην άλλη πλευρά της αποτυχίας».

Τολμήστε να προχωρήσετε μπροστά. Οι αυτοδημιούργητοι εκατομμυριούχοι δεν είναι τζογαδόροι, αλλά είναι πάντα πρόθυμοι να αναλάβουν υπολογισμένα ρίσκα προς την κατεύθυνση των στόχων τους, ώστε να πετύχουν καλύτερα αποτελέσματα. Η στάση σας μάλιστα απέναντι στην ανάληψη ρίσκου είναι ίσως η πιο σημαντική ένδειξη σχετικά με την ετοιμότητά σας να γίνετε πλούσιοι.

Όποτε αντιμετωπίζετε μια κατάσταση που ενέχει ρίσκο, κάντε στον εαυτό σας το εξής ερώτημα: ποιο είναι το χειρότερο πράγμα που θα μπορούσε να συμβεί, αν συνεχίσω; Κατόπιν, όπως είπε και ο αυτοδημιούργητος εκατομμυριούχος, Τ. Πολ Γκέτι, θα πρέπει να εξασφαλίζετε πως, ότι και αν είναι αυτό, δεν θα συμβεί.

Η αλήθεια είναι ότι όλοι φοβούνται την αποτυχία. Όλοι φοβούνται την ανέχεια και τη φτώχεια. Όλοι φοβούνται μήπως κάνουν κάποιο λάθος με σοβαρές συνέπειες. Όμως οι αυτοδημιούργητοι εκατομμυριούχοι είναι εκείνοι που συνειδητά και αποφασιστικά αντιμετωπίζουν το φόβο και αναλαμβάνουν δράση έτσι κι αλλιώς. Ο Ραλφ Γουάλντο Έμερσον έγραψε: «Αποκτήστε τη συνήθεια να κάνετε στη ζωή σας τα πράγματα που φοβάστε. Αν κάνετε τας πράγματα που φοβάστε, ο θάνατος του φόβου είναι σίγουρος».

Όταν ενεργείτε θαρραλέα, αόρατες δυνάμεις σπεύδουν να σας βοηθήσουν.

ΑΣΚΗΣΗ ΔΡΑΣΗΣ

Εντοπίστε ένα μεγάλο φόβο στη ζωή σας, για παράδειγμα, αποτυχία, κριτική ή αποδοκιμασία και αποφασίστε να ενεργήσετε σαν ο φόβος αυτός να μην υπήρχε. Φανταστείτε ότι η επιτυχία σας θα ήταν εξασφαλισμένη, αν αναλαμβάνατε δράση προς την κατεύθυνση των στόχων και των ονείρων σας.

Κατόπιν, απλώς κάντε το!