Egg Nog … Το γάλα που μεθάει!

Ένα παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο ποτό, από τον ευρωπαϊκό Bορρά. Φτιάχνεται με αυγά, γάλα και αλκοόλ και είναι ιδανικό για τις κρύες μέρες του χειμώνα…
.
Πώς θα το φτιάξετε:
3 αυγά (έχουμε χωρίσει τους κρόκους από τα ασπράδια),
3 κουταλιές
ζάχαρη άχνη
Μισό κουταλάκι allspice (στα ράφια των μπαχαρικών)
Μισό κουταλάκι κανέλα τριμμένη
Μισό κουταλάκι γαρίφαλο τριμμένο
Μπράντι, σκούρο ρούμι,
ζεστό γάλα
Τριμμένο μοσχοκάρυδο
.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και τους κρόκους χωριστά μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε στους κρόκους σιγά-σιγά τη ζάχαρη και τα μπαχαρικά. Ανακατεύουμε με προσοχή τα δύο μείγματα των αυγών και τα μοιράζουμε σε τέσσερα ποτήρια. Ρίχνουμε στο κάθε ποτήρι από μισό σφηνάκι μπράντι και 1 σφηνάκι σκούρο ρούμι και συμπληρώνουμε με ζεστό (όχι βραστό) γάλα. Ανακατεύουμε και πασπαλίζουμε με τριμμένο μοσχοκάρυδο.
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s